Antwoord op uw vragen!

Hieronder treft u de meest gestelde vragen over onze assessments

Een (online) assessment levert op een objectieve manier informatie over jouw vaardigheden en psychologische eigenschappen. De opdrachtgever kan verschillende redenen hebben om jou dit assessment te laten doen. Vaak wil de opdrachtgever inschatten of een studie of baan goed bij jou past. Maar een opdrachtgever kan ook geïnteresseerd zijn in jouw belemmeringen en ontwikkelmogelijkheden voor een bepaalde studie of baan.

Het assessment kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor het selecteren, aannemen, behouden, ontwikkelen, bij- & omscholen van bestaande en toekomstig personeel.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Je krijgt een uitgebreide rapportage met daarin jouw top vijf persoonlijkheidskenmerken en onderliggende gegevens, alle competenties en hun respectievelijke scores en tot slot een drijfveren-analyse van de deelnemer.

De resultaten van het assessment kunnen o.a. gebruikt worden voor bedrijfsoptimalisatie maar bijvoorbeeld ook voor loopbaan- en/of coaching mogelijkheden bij een werknemer.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Elk assessment dat bij ons wordt afgenomen is maatwerk. De insteek van het assessment en de daarbij komende werkzaamheden bepalen de specifieke duur en kosten.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

Wij maken online een account voor je aan waarvan je vervolgens de inloggegevens op de mail krijgt. In deze mail staat ook een link met een verwijzing naar ons platform. Het assessment kun je dus overal maken zolang je beschikt over een computer met internetverbinding.

Duur van het assessment is afhankelijk van het aantal testen dat voor jou zijn gereserveerd. De competentietesten van JOBassessments duren gemiddeld zo’n 20 minuten per test. Verder maken we bij JOBassessments gebruik van testen die o.a. je werk & denkniveau in kaart brengen. De duur van deze testen hangt af van jouw eigen werk & denkniveau.

Afhankelijk van de insteek van het assessment worden de resultaten uitvoerig besproken met een werkgever/kandidaat. De resultaten worden in een persoonlijk gesprek toegelicht en daar waar nodig een plan van aanpak opgesteld om de adviezen die uit de rapportages voortkomen ook in de praktijk toe te passen.

JOBassessments gaat erg zorgvuldig om met jouw gegevens en testresultaten. Je gegevens en testresultaten zijn veilig opgeslagen. Hierbij hanteren we de wetgeving van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De Big Five persoonlijkheidstheorie is de meest gebruikte en best onderzochte persoonlijkheidstheorie. Uit jarenlang en wereldwijd psychologisch onderzoek blijkt dat je iemands persoonlijkheid door middel van vijf dimensies, de zogenaamde Big Five, kunt beschrijven. Deze dimensies zijn extraversie, vriendelijkheid, emotionele stabiliteit, ordelijkheid en openheid. Per dimensie kun je hoog, laag of ergens daar tussenin scoren. Er zijn geen slechte scores. Je moet er alleen voor zorgen dat je een (werk)omgeving vindt of creëert die bij je persoonlijkheid past. Veel persoonlijkheidstests die bij loopbaanadvies worden gebruikt, zijn gebaseerd op de Big Five persoonlijkheidstheorie.

Competenties zijn een combinatie van kennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten die ervoor zorgen dat je jouw werk beter kunt uitvoeren. Een soort vaardigheden-de-luxe, dus. Competenties zijn in feite dingen waar je goed in bent of waarin je je wilt verbeteren.

FAQ